Weingut Heinrich - Secco Weisser Sommer
2019
2019
"Wij zien wijn maken als een ambacht en niet als industriële productie" . Dat is de filosofie waarmee Tobias en Björn Heinrich hun wijnen maken. Authenticiteit is zeer belangrijk voor ze. In juli 2017 namen de 2 broers het bedrijf van hun vader Martin Heinrich over. Ze focussen zich alleen op de regionale druivenrassen, omdat daar hun kennis ligt. Ze bezitten 14 hectare grond waarop wijnstokken met weißburgunder, spätburgunder, lemberger, trollinger en scheurebe zijn aangeplant. Jaarlijks maken ze er 90.000 flessen wijn van. Alle wijnen die ze maken zijn veganistich! Ze gebruiken geen klaringsmiddelen. Er worden geen onkruidverdelgers, chemische bestrijdingsmiddelen en botryciden gebruikt. Kunstmest is uit den boze , er wordt gebruik gemaakt van compost wat ze zelf produceren of wat gehaald wordt bij de paardenboer om de hoek. Het wijnhuis en de omliggende huizen worden voorzien van warmte en warm water door hun eigen verwarmingssysteem. Houtafval uit de omgeving dient daarbij als energiebron. Alleen de 100% gezonde druiven worden met de hand geplukt. Je proeft de passie, vakmanschap en de liefde voor de natuur terug in hun wijnen. We zijn super trots dat we hun wijnen mogen verkopen. Klik hier om nog meer meer te ontdekken over dit mooie wijnhuis.
Württemberg
Nog steeds kampen de Duitse wijnen met het imago van zoete witte Moezel wijnen. Ondanks dat Duitsland zich de afgelopen decennia enorm heeft ontwikkeld in het maken van hoogwaardige kwaliteitswijnen. Met in totaal 13 kwaliteitswijngebieden neemt het land de tiende plek in op de ranglijst van wijn producerende landen ter wereld. De meest bekende Duitse wijnstreken zijn de Pfalz, Rheinessen en de Mosel. De wijnen die geproduceerd worden in de kleinere gebieden zoals Sachsen of Saale Unstrut worden veelal in eigen land geconsumeerd. De inwoners van Württemberg presteren het zelfs om bijna alle wijnen uit hun regio zelf op te drinken.