Wijnhuis
Een familie champagnehuis dat in 1989 zijn eerste oogst in ging. Sinds 2000 staat
moeder Marie-Hélène aan het roer samen met haar kinderen, en nu in het heden is zoon Pierre-
Louis aan de beurt. Zij zitten in een dorp wat zich tot de absolute top van de champagne mag
noemen: Avize. Éen van de de grand-crus van de Côte de Blancs waar dus ook Chardonnay de
held is. Avize ligt direct op het kalkplateau met een minimaal toplaag. De wortels van de stokken
graven dus diep door het kalk en vertalen die mineraliteit door naar de druif. Voor lange tijd
maakte Waris-Larmandier meer ouderwetse champagne met hogere dosage. Pierre-Louis ziet in
dat om mee te doen met de top moet de dosage omlaag en moeten de champagnes als serieuze
wijnen gezien gaan worden. Langzaam maar zeker weet hij de filosofie naar zijn hand te draaien.
De voornaamste wijn het om draait is de “Particules Crayeuses”, wat een blend is van de
wijngaarden die de familie zelf bezit in Avize – 100% grand cru wijngaarden dus. Verder maakt hij
ook nog een Blanc de Noirs van wijngaarden rondom Aÿ die nog wel binnen de Côte de Blancs
vallen en een serie lieu-dits van grand cru wijngaarden uit de Côte de Blancs. Champagne met
klassiek karakter wat zichzelf aan het tillen is tot de grootheid van zijn naam.