Valpolicella Ripasso DOC Novaia 2019

2019

Met een diep rode kleur en krachtige aroma's van de Ripasso methode, de tweede vergisting met de druivenschillen van de Amarone. De wijn heeft een lange afdronk en is perfect in balans tussen zoetheid van de 2de vergisting en de oorspronkelijke zuurgraad. Wat ons betreft het bewijs dat het gebruiken van de ripasso methode deze wijn zeer aantrekkelijk maakt.


20.50
Per stuk

Druif
Corvina · Corvinone · Rondinella
Land
Italië - Veneto
Classificatie
D.O.C.G.
Kenmerk
biologisch
Wijnhuis
Lees meer
Vinificatie
Lees meer
Serveer temperatuur
18
Smaak profiel
vol, soepel, rond rood
Inhoud
0.75

Vinificatie

De laatste week van september worden de druiven handmatig geplukt en ontdaan van hun steeltjes. Vervolgens vind er een tempratuur gecontroleerde vergisting op eikenhouten vaten plaats. Als vervolg vind het volgens de ripasso methode een tweede vergisting plaats. De overgebleven schillen, vol met restsuiker en aroma's, van de productie van de Amarone en Recioto wijnen worden toegevoegd aan de wijn voor een tweede vergisting.

Tot slot rijpt de wijn 12 maanden op eikenhouten vaten en 4 maanden op de fles.

Wijnhuis

Novaia Azienda Agricola is een klein familiebedrijf wat volledig biologisch werkt. De totale productie van dit huis is nog geen 100.000 flessen per jaar.

Italië

Veneto

In het noord oosten van Italië vind je het wijngebied Veneto. Het gebied staat bekend om haar indrukwekkende diversiteit aan kwalitatief zeer goede witte, rode en mousserende wijnen. De uitzonderlijk goede ligging draagt hier zeker aan bij. De wijngaarden worden beschermd door de Alpen maar genieten van een mediterraans klimaat. Het gebied staat bekend om de wereldberoemde Amarone wijnen en natuurlijk de Valpolicella en Valpolicella Ripasso. In het hele gebied vind je maar liefst 28 DOC en 15 DOCG gebieden.