Druif
Pecorino
Land
Italië- d'Abruzzo
Wijnhuis
Lees meer
Serveer temperatuur
10-12
Inhoud
0.75
Alc %
12.5

Wijnhuis

Dit relatief jonge familiebedrijf is opgericht in 2008 en wordt gerund door Tomasso,

Carmela en Manuel. Vader, moeder en zoon. De wijngaarden zijn bevinden zich op een ideale

locatie in de heuvels, met aan de ene kant gebergte en de andere kant de Adriatische zee. Hier

produceren ze rijke wijnen van o.a. pecorino en montepulciano.

Italië

d'Abruzzo

Naast de uitzonderlijk goede ligging in het midden van Italië aan de Adriatische kust, heeft het wijngebied d'Abruzzo met 2.222 zonuren per jaar en een gemiddelde temperatuur van 14.8° Celsius de ideale omstandigheden om de druiven goed te laten rijpen. De meest aangeplante druiven zijn de Montepulciano, Trebbiano en Pecorino druif.

Hoewel het gebied qua oppervlakte een van de kleinere gebieden van Italië is, doet d'Abruzzo in de totaalproductie aardig mee in volume. Het zijn hier vooral de kleinere wijnproducenten die kwalitatief zeer goede wijnen maken. Van de Montepulciano druif worden vaak zachte rode wijnen gemaakt met subtiele tannine. Hierdoor is deze wijn geliefd bij een groot publiek. Van de Trebbiano druif worden mooie droge witte wijnen gemaakt die prima passen bij een lichte maaltijd. De Pecorino druif zie je vanwege zijn lage opbrengst weinig terug. Dit terwijl hier prachtige complexe witten wijnen van worden gemaakt.