Druif
Corvina · Corvinone · Rondinella
Land
Italië - Veneto
Classificatie
Valpolicella DOC Classico – Biologische wijn.
Kenmerk
biologisch
Wijnhuis
Lees meer
Vinificatie
Lees meer
Serveer temperatuur
16 / 18
Smaak profiel
vol, soepel, rond rood
Inhoud
0.75
Alc %
12

Vinificatie

In de laatste week van september worden de druiven handmatig geplukt en ondergaan een zachte persing. Gedurende 7 a 8 dagen vind de vergisting plaats in zowel roestvrijstalen vaten als eikenhouten vaten. Na de vergisting rijpt de wijn 10 maanden op stalen tanks en 2 maanden op de fles.

Wijnhuis

Novaia Azienda Agricola is een klein familiebedrijf wat volledig biologisch werkt. De totale productie van dit huis is nog geen 100.000 flessen per jaar.


Italië

Veneto

In het noord oosten van Italië vind je het wijngebied Veneto. Het gebied staat bekend om haar indrukwekkende diversiteit aan kwalitatief zeer goede witte, rode en mousserende wijnen. De uitzonderlijk goede ligging draagt hier zeker aan bij. De wijngaarden worden beschermd door de Alpen maar genieten van een mediterraans klimaat. Het gebied staat bekend om de wereldberoemde Amarone wijnen en natuurlijk de Valpolicella en Valpolicella Ripasso. In het hele gebied vind je maar liefst 28 DOC en 15 DOCG gebieden.