Druif
Montepulciano
Land
Italië- d'Abruzzo
Classificatie
DOCG
Wijnhuis
Lees meer
Vinificatie
Lees meer
Serveer temperatuur
14 - 18
Smaak profiel
vol, krachtig, diep rood
Inhoud
0.75
Alc %
13.5

Vinificatie

Na de hand geplukte oogst, vindt de vinificatie plaats op eikenhouten vaten. Vervolgens rijpt de wijn nog 4 maanden op eikenhout en 4 maanden op de fles.

Wijnhuis

Het wijnhuis Mazzarosa Devincenzi is opgericht halverwege de 19de eeuw door Giuseppe Devincenzi en sinds die tijd is het domein altijd binnen de familie gebleven. De boerderij en wijnmakerij Mazzarosa Devincenzi zijn gelegen in een natuurreservaat en beslaat een oppervlakte van 1334 hectare, hiervan wordt slechts 91 hectare gebruikt voor het verbouwen van druiven. Uit dit gebied komen de druiven van de typische Abruzzo-wijnstokvariëteiten; de Montepulciano, de Trebbiano en de Pecorino. In totaal produceert het wijnhuis ongeveer 300.000 liter per jaar.

Italië

d'Abruzzo

Naast de uitzonderlijk goede ligging in het midden van Italië aan de Adriatische kust, heeft het wijngebied d'Abruzzo met 2.222 zonuren per jaar en een gemiddelde temperatuur van 14.8° Celsius de ideale omstandigheden om de druiven goed te laten rijpen. De meest aangeplante druiven zijn de Montepulciano, Trebbiano en Pecorino druif.

Hoewel het gebied qua oppervlakte een van de kleinere gebieden van Italië is, doet d'Abruzzo in de totaalproductie aardig mee in volume. Het zijn hier vooral de kleinere wijnproducenten die kwalitatief zeer goede wijnen maken. Van de Montepulciano druif worden vaak zachte rode wijnen gemaakt met subtiele tannine. Hierdoor is deze wijn geliefd bij een groot publiek. Van de Trebbiano druif worden mooie droge witte wijnen gemaakt die prima passen bij een lichte maaltijd. De Pecorino druif zie je vanwege zijn lage opbrengst weinig terug. Dit terwijl hier prachtige complexe witten wijnen van worden gemaakt.