Druif
Negroamaro
Land
Italië - Puglia
Classificatie
IGP
Kenmerk
vegan · Vivino score 4.0 of hoger
Wijnhuis
Lees meer
Vinificatie
Lees meer
Serveer temperatuur
16-18
Smaak profiel
vol, soepel, rond rood
Inhoud
0.75
Alc %
13.5

Vinificatie

Na het ontstelen worden de druiven niet gekneusd, waardoor ze intact blijven, met als gevolg dat de schade aan de schil wordt beperkt en de kleurextractie wordt geoptimaliseerd. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 23-25°C gedurende 8-10 dagen. Tijdens de fermentatie wordt de wijn veelvuldig over de schillen heen gepompt om op deze manier meer extractie van aroma’s en zachte tannines het sap te krijgen.

Wijnhuis

Orion Wines is de drijvende kracht achter Masseria Borgo dei Trulli. Zij zagen jaren geleden een enorme potentie in de zuidelijke regio van Puglia, in de hak van Italië, om precies te zijn het gebied tussen de steden Manduria, Sava en de Ionische Zee. Orion Wines werd gegrepen door de aanwezigheid van de unieke bodem, het uitstekende microklimaat en de oude bestaande wijngaarden die een ideaal scenario vormen voor het maken van fantastische wijnen. Ze besloten diverse samenwerkingen aan te gaan met veel kleine lokale wijnbouwers om de eerste stappen te kunnen zetten naar een mooi portfolio aan wijnen. Masseria Borgo dei Trulli maakt rode, witte, rosé en mousserende wijnen, maar produceert daarnaast ook haar eigen gin en extra virgine olijfolie. De wijnen zijn ook nog eens stuk voor stuk vegan friendly, dus niet geklaard met dierlijke bestanddelen.

Italië

Puglia

In het zuiden van Italië, in de hak van de laars, vind je het wijngebied Puglia (of Apulië). Puglia is de thuisbasis voor mooie, krachtige maar elegante rode wijnen gemaakt van de Negroamaro en Primitivo druif en tevens het belangrijkste wijngebied van Zuid Italië. Het wisselende landschap in combinatie met de zeewind en bodemsoorten maakt dit gebied zeer geschikt voor het maken van wijn. Dat is ongetwijfeld ook de reden dat Puglia voor de Grieken al een belangrijk wijngebied was. Tot een aantal jaar geleden werden veel van de druiven opgekocht door wijnmakers in Noord Italië, die de druiven gebruikten als aanvulling en verbetering van hun eigen oogst. Tegenwoordig richten de boeren zich steeds meer op het zelf produceren van kwalitatief zeer goede wijnen.