Druif
Negroamaro · Primitivo
Land
Italië - Puglia
Classificatie
IGT
Kenmerk
Vivino score 4.0 of hoger
Wijnhuis
Lees meer
Vinificatie
Lees meer
Serveer temperatuur
14-18
Smaak profiel
vol, soepel, rond rood
Inhoud
0.75
Alc %
13.5

Vinificatie

De Primitivo druiven worden begin september met de hand geplukt. De Negroamaro druiven worden eveneens met de hand geplukt alleen dan de laatste 10 dagen van diezelfde maand. Na de twee weken durende fermentatie rijpt de wijn nog voor minimaal 3 maanden op eikenhouten vaten.

Wijnhuis

In 2002 hebben Carlo, Gianvito en Franco de wijngaarden overgenomen van hun voorouders. Ze wilden voorkomen dat de wijngaarden, die voornamelijk waren aangeplant met Primitivo en Negroamaro druiven verloren zouden gaan. Met passie en liefde voor het wijngebied Noord Salento zijn ze gestart met het wijnhuis Feudi di Guagnano. De naam Feudi is afgeleid van het latijn "fiéu" en betekent in het Salento dialect "landdistrict". De wijngaarden en wijnmakerij liggen rondom Guagnano op het schiereiland Salento. Het gebied is gelegen in de regio Puglia en is een van de meest toonaangevende wijngebieden van Zuid Italië.

Italië

Puglia

In het zuiden van Italië, in de hak van de laars, vind je het wijngebied Puglia (of Apulië). Puglia is de thuisbasis voor mooie, krachtige maar elegante rode wijnen gemaakt van de Negroamaro en Primitivo druif en tevens het belangrijkste wijngebied van Zuid Italië. Het wisselende landschap in combinatie met de zeewind en bodemsoorten maakt dit gebied zeer geschikt voor het maken van wijn. Dat is ongetwijfeld ook de reden dat Puglia voor de Grieken al een belangrijk wijngebied was. Tot een aantal jaar geleden werden veel van de druiven opgekocht door wijnmakers in Noord Italië, die de druiven gebruikten als aanvulling en verbetering van hun eigen oogst. Tegenwoordig richten de boeren zich steeds meer op het zelf produceren van kwalitatief zeer goede wijnen.