Druif
Chardonnay · Pinot Noir · Pinot Meunier
Land
Frankrijk - Champagne
Classificatie
AOC Champagne
Kenmerk
biologisch
Wijnhuis
Lees meer
Het verhaal
Lees meer
Vinificatie
Lees meer
Serveer temperatuur
8-10
Smaak profiel
bubbels
Inhoud
0.75
Alc %
12

Het verhaal

Hoewel veel boeren, in deze streek, hun druiven verkopen aan de grote champagne corporaties zoals Moët & Chandon, houden ze het proces bij Jean Michel al sinds 1847 volledig in eigen hand. Van het verbouwen van de druiven, op hun 12 Hectare tellende wijngaard, tot de productie van de champagne en het rijpen in hun eigen kelders. Alles wordt gedaan door Olivier Michel, de 5de generatie van de familie.

Vinificatie

Champagne wordt gemaakt volgens de Méthode traditionelle. De klassieke methode, waarbij de tweede gisting op fles plaatsvindt.

Wijnhuis

Sinds 1847 wordt de passie voor de wijngaard van generatie op generatie doorgegeven in de MICHEL Familie.

In het hart van de wijngaarden van de Champagnestreek, enkele kilometers van Epernay, in de gemeente Moussy, verspreidt het bedrijf 12 hectare wijngaarden, beplant met Pinot Meunier, Chardonnay en Pinot Noir.

Als teler en handler (GH) ontwikkelt Olivier MICHEL zijn jaargangen volledig op eigen terrein en produceert hij uitsluitend wijn van de oogst van zijn eigen wijngaard.

Jaarlijks worden 115.000 flessen Champagne Jean MICHEL geproduceerd.
In de 'Maison de Champagne' wordt elke fase van het wijnbouwproces nauwlettend gecontroleerd. Respect voor het milieu is een van onze belangrijkste bekommernissen: het beoefenen van duurzame landbouw, het elimineren van insecticiden, mechanische groenbedekking en spudding, het beheersen van meststoffen en bodemverbeteraars door de bodem van elk perceel te analyseren. Een deel van de wijngaard (3 hectare) wordt uitsluitend behandeld met biologische producten.

Frankrijk

Champagne

Een van de bekendste wijngebieden van Frankrijk is de Champagne. De gelijknamige mousserende wijn is wereldberoemd en wereldwijd knallen er elke minuut 578 kurken van een Champagnefles. Het meest noordelijk gelegen wijngebied van Frankrijk is rijk aan krijtondergrond wat als voordeel heeft dat het water absorbeert en warmte op kan slaan. Hierdoor krijgen de druiven een perfecte rijping. Champagne wordt veelal van de Chardonnay, Pinot Noir en Piot Meunier gemaakt en druiven waarvan de Champagne is gemaakt komen vaak uit meerdere oogstjaren. Enkel bij uitzonderlijk goede jaren wordt onder de naam "millesime" een Champagne van de druiven uit 1 oogstjaar gemaakt.