Druif
Barbera
Land
Italië - Piemonte
Kenmerk
biologisch
Wijnhuis
Lees meer
Vinificatie
Lees meer
Smaak profiel
vol, krachtig, diep rood

Vinificatie

Traditionele fermentatiemethode van de druiven in contact met de schillen, zonder toegevoegde gisten, gedurende 10 dagen in roestvrijstalen tanks. Daarna rijping voor zes maanden in roestvrijstalen tanks en zes maanden in grote Slavonische eikenhouten vaten, gevolgd door een paar maanden rijping op fles.

Wijnhuis

Sinds 1989 staat het wijnhuis, Giacomo Fenocchio onder leiding van de 4de generatie. Hoewel de officieel certificering nog ontbreekt benaderd Claudio Fenocchio de boerderij en het wijnmaken volledig biologisch. Na de overname van het wijnhuis heeft Claudio altijd vastgehouden aan de traditionele manier van wijn maken. Zelfs tijdens de modernisering van de stijl voor het maken van Barolo's is hij hier niet vanaf geweken. Deze houding heeft hem uiteindelijk dan ook veel erkenning en waardering opgeleverd.

Italië

Piemonte

Piemonte wordt door veel wijnkenners aangemerkt als het beste Italiaanse wijngebied en met een totaal van 42 DOC en 16 DOCG classificaties heeft de regio ook de beste papieren. De bergachtige regio in het noord-westen van Italië grenst aan de Alpen en is met een oppervlakte van ruim 25.000 km2 na Sicilië het grootste wijngebied van Italië. Piemonte staat bekend om de rode wijn van de Nebbiolo druif, maar de laatste jaren worden er met de Barbera druif ook zeer mooie kwaliteitswijnen gemaakt.


Naast de geweldige rode wijnen die er in de Piemonte te vinden zijn, mogen we de witte wijn niet vergeten. Van de lokale Cortese druif worden prachtige frisse gastronomische wijnen gemaakt. Ook de mousserende Asti Spumante verdient het genoemd te worden.


Voor de overwegend kleine wijnproducenten van de Piemonte staat er slechts een ding centraal; "het produceren van kwaliteit"