Ghirola Rosso Superiore, montepulciano

2017

Diep, donkerrode wijn gemaakt van 70% montepulciano en 30% sangiovese. In de aanhef aroma's van jam, specerijen en rijp fruit. Intens met een aromatische persistentie die doet denken aan pruimen en zoethout. Een aangename, zachte wijn die uitstekend in balans is. Warm, zacht en aangename tannines. Harmonieuze afdronk. Heerlijk bij pasta's met vleessaus (ragù, bolognese), geroosterde eend en gegrild rood vlees of gekruide kazen.

11.75
Per stuk

Druif
Montepulciano · Sangiovese
Land
Italië - Marche (Marken)
Classificatie
DOC Rosso Piceno
Wijnhuis
Lees meer
Het verhaal
Lees meer
Vinificatie
Lees meer
Smaak profiel
vol, krachtig, diep rood
Inhoud
0.75
Alc %
13.5

Het verhaal

Boccafosca startte in 2006 met de renovatie van een oude wijnmakerij die eigendom was van een van de vele coöperaties in Marche. Dit was direct het startsein om het roer om te gooien. Met behoud van traditie en het toepassen van moderne technieken wordt het bedrijf nu geleid door twee families die samen werken in de wijngaarden, tijdens het wijn maken en zich samen bezig houden met de rest van het bedrijf.

Vinificatie

Hand geplukt met kwaliteit selectie in de wijngaarden. Schilcontact en fermentatie heeft temperatuur gecontroleerd plaatsgevonden in roestvrijstalen tanks. Daarna heeft de wijn een rijping gehad van ten minste 9 maanden om vervolgens nog 6 maanden door te rijpen op de fles.

Wijnhuis

De wijngaarden van Boccafosco bevinden zich in het centrum van de regio Marche, de wijngaarden strekken zich uit van de hellingen van de Apennijnen tot aan de Adriatische Zee. De wijngaarden bereiken verschillende hoogtes metde toppen van de Cupramontana op 450 meter boven zeeniveau tot de kustheuvels van de middeleeuwse kastelen ( I Castelli di Jesi). De kastelen, waarvan de muren nog in takt zijn vormen de bakermat van de Verdicchio druif.

Italië

Marche (Marken) DOC Rosso Piceno

In het midden van Italië,aan de Adriatische kust, vind je het prachtige wijngebied Marche (Marken). Deze wijnregio heeft het geluk dat er geen keuze gemaakt hoeft te worden tussen de royale rode wijnen uit het zuiden of de levendige witte wijnen uit het noorden. Door de diversiteit aan terroirs en het gunstige klimaat maken ze het hier gewoon beide.

Naast de wereldberoemde Verdicchio del Castelli di Jesi DOC vind je direct aan de kust de DOC Rosso Piceno. Hier vertonen de wijnmakers hun kunsten met de montepulciana en sansiovese druiven, waar ze toegankelijke en aantrekkelijke rode wijnen van maken.