Cuvée Les Caillottes Blanc Sancerre Jean-Max Roger

2022

Heerlijk fris en open in de geur, grapefruit, kruisbessen, klassiek, groene appel. Fijne zuren, met een heel aangename droge stijl. Mooie bitters, wat citrus in de finale. Goed getypeerd en heerlijk sappig. Heerlijk te schenken als aperitief. Maar ook bij zeevruchten, schaal- en schelpdieren perfect op zijn plek. Daarnaast ook goed in te zetten bij licht gevogelte en jonge (geiten)kazen.


24.50
Per stuk

Druif
Sauvignon Blanc
Land
Frankrijk - Loire
Kenmerk
vegan · Vivino score 4.0 of hoger
Wijnhuis
Lees meer
Vinificatie
Lees meer
Serveer temperatuur
10-12
Inhoud
0.75
Alc %
14

Vinificatie


Op roestvrij staal

Wijnhuis

Jean Max Roger is een van de wijnboeren die mee heeft geholpen aan de opbouw van wijngaarden en de opmars van de wijnen van Sancerre en Menetou-Salon in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. Aan het begin van de jaren ’70 van de vorige eeuw nam hij de 4 hectare wijngaarden van zijn ouders over. Deze wijngaarden waren al sinds mensenheugenis familiebezit. De naam van de familie komt al voor in geschriften die dateren uit de 17e eeuw. Hij breidde het bezit uit tot maar liefst 26 hectare nu. 5 hectare bevinden zich in Menetou-Salon, waar hij zijn eerste stokken plantte in 1981. De productie bestaat grotendeels uit wijnen op basis van sauvignon blanc, dé druif van de beroemde wijnen van Sancerre en Menetou-Salon. 30% van de aanplant bestaat uit pinot noir waarvan rode Sancerre wordt gemaakt, naast een aangename droge rosé. Daarnaast verkoopt het Domaine ook wat Pouilly-Fumé, maar deze wijnen worden niet gemaakt van eigen wijngaarden. Sinds 2004 nemen de zoons Etienne en Thibault steeds meer de honneurs waar op dit fraaie en moderne domein, dat een voorbeeld is voor veel producenten van deze streek.

Frankrijk

Loire

Het Loiredal is een divers wijngebied in het hart van Frankrijk, bekend om zijn grote variëteit aan wijnen, waaronder witte, rosé- en rode wijnen. Met meer dan 50 appellations en verschillende terroirs biedt het Loiredal een enorme diversiteit aan smaken en stijlen. Het gebied staat ook bekend om zijn historische kastelen, die deel uitmaken van het UNESCO Werelderfgoed, en vaak omringd zijn door wijngaarden. Duurzame wijnbouw is een belangrijk aspect van de wijnproductie in het Loiredal, waar veel wijnboeren werken volgens biologische, biodynamische of geïntegreerde wijnbouwprincipes. Het Loiredal heeft ook enkele unieke appellations, zoals Muscadet, Sancerre en Pouilly-Fumé, die wereldberoemd zijn om hun karakteristieke wijnen. Daarnaast biedt het Loiredal prachtige landschappen, met glooiende heuvels, steile kliffen, pittoreske dorpjes en weelderige groene valleien, waardoor het een geweldige plek is om te genieten van zowel wijn als natuurlijke schoonheid.

Enkele bekende wijnen uit het Loiredal zijn de frisse Muscadet, elegante Sancerre en Pouilly-Fumé Sauvignon Blanc, en de zoete Bonnezeaux en Quarts de Chaume Chenin Blanc.