Château La Freynelle Bordeaux Emotion 2018

2018

“Chacun a les émotions qu'il mérite” (André Suarès).
Verrassing, verlangen, enthousiasme, levenslust, passie, tederheid, vriendelijkheid... dat zijn de emoties die Veronique Barthe (de maakster van de wijn) in deze wijn met je wilt delen, maar bovenal...plezier.
Deze Bordeaux is gemaakt uit 70% merlot (meest aangeplante druif in Bordeaux) en 30% Cabernet Sauvignon (meest beroemde druif uit dit gebied). Krachtig, maar perfect in evenwicht. Intense aroma’s van rood fruit en een zachte smaak. De wijn kan jong gedronken worden maar ook nog enkele jaren rijpen op fles. Past perfect bij gerechten met kip, rood vlees en veel verschillende kazen. Met een oplage van nog geen 8000 flessen per jaar is dit dus echt een wijn die gedronken moet hebben!

14.50
Per stuk

Druif
Merlot · Cabernet Sauvignon
Land
Frankrijk - Bordeaux
Wijnhuis
Lees meer
Vinificatie
Lees meer
Serveer temperatuur
19
Smaak profiel
vol, krachtig, diep rood
Inhoud
0.75
Alc %
13.5

Vinificatie

De druiven worden geplukt wanneer ze volledig rijp zijn. De druiven worden ontsteeld, waarna de druiven worden geperst. Vervolgens vindt, gedurende 15 tot 25 dagen de vinificatie plaats in roestvrijstalen vaten bij een constante tempratuur van 25°C. De wijnen rijpen daarna, 18 maanden in nieuw Frans eikenhouten vaten. Resultaat is een perfecte balans tussen de tannine van de druif en het de aroma's van het vat.

Wijnhuis

Château La Freynelle, Bordeaux.
Gelegen in het hart van het “Entre-deux-Mers” district liggen de wijngaarden van Château La Freynelle. Ongeveer tweederde deel van de wijngaard bestaat uit rode druiven, waar de Merlot, naast de Cabernet
Sauvignon, het belangrijkste aandeel heeft. De witte druiven zijn Sauvignon, Sémillon en een klein beetje Muscadelle.

De hoge kwaliteit van de wijnen van Freynelle is vooral terug te leiden naar het
feit dat men sinds 1789 alleen met eigen wijngaarden werkt.

De pluk wordt gedaan als de druiven het hoogtepunt van rijpheid hebben bereikt. De rode wijn wordt traditioneel vergist, waarbij de druiven vooraf ontsteeld worden. De witte wijn krijgt een korte inwerking op schil (maceration péliculaire) en wordt vervolgens licht geperst, waarbij ieder contact met zuurstof wordt vermeden. Na zeven generaties van mannen, was Véronique de eerste vrouw, die het familie bedrijf in handen kreeg. Nadat ze haar Oenologische opleiding had afgerond, stortte ze zich geheel op de kwaliteitsverbetering. Dat ze hierin geslaagd is, bewijzen de vele onderscheidingen, die ze de afgelopen jaren heeft gekregen.

Frankrijk

Bordeaux