Château La Freynelle Bordeaux Cabernet Sauvignon

2018

Cabernet Sauvignon, the king of grapes in Bordeaux.
Deze mooie, granaatrode wijn uit de Bordeaux is gemaakt van 100% cabernet sauvignon druiven. Intense aroma's van rood fruit, specerijen en vanille. Deze Bordeaux heeft een rijke, fruitige smaak met zijdezachte, harmonieuze tannines. Perfect in balans. Een waar genot!

10.00
Per stuk

Druif
Cabernet Sauvignon
Land
Frankrijk - Bordeaux
Wijnhuis
Lees meer
Vinificatie
Lees meer
Serveer temperatuur
17-19
Smaak profiel
vol, krachtig, diep rood
Inhoud
0.75
Alc %
13.5

Vinificatie

De druiven worden geplukt wanneer ze volledig rijp zijn. De druiven worden ontsteeld, waarna ze worden geperst. Vervolgens vindt, gedurende 15 tot 25 dagen de vinificatie plaats in roestvrijstalen vaten, bij een constante tempratuur van 25°C. De wijnen rijpen daarna nog 12 maanden op eikenhouten vaten.

Wijnhuis

Château La Freynelle, Bordeaux.
Gelegen in het hart van het “Entre-deux-Mers” district liggen de wijngaarden van Château La Freynelle. Ongeveer tweederde deel van de wijngaard bestaat uit rode druiven, waar de Merlot, naast de Cabernet
Sauvignon, het belangrijkste aandeel heeft. De witte druiven zijn Sauvignon, Sémillon en een klein beetje Muscadelle.

De hoge kwaliteit van de wijnen van Freynelle is vooral terug te leiden naar het
feit dat men sinds 1789 alleen met eigen wijngaarden werkt.

De pluk wordt gedaan als de druiven het hoogtepunt van rijpheid hebben bereikt. De rode wijn wordt traditioneel vergist, waarbij de druiven vooraf ontsteeld worden. De witte wijn krijgt een korte inwerking op schil (maceration péliculaire) en wordt vervolgens licht geperst, waarbij ieder contact met zuurstof wordt vermeden. Na zeven generaties van mannen, was Véronique de eerste vrouw, die het familie bedrijf in handen kreeg. Nadat ze haar Oenologische opleiding had afgerond, stortte ze zich geheel op de kwaliteitsverbetering. Dat ze hierin geslaagd is, bewijzen de vele onderscheidingen, die ze de afgelopen jaren heeft gekregen.

Frankrijk

Bordeaux