Chardonnay Selection 2022, Salzl Seewinkelhof

2022

Verrassend lekkere Chardonnay uit Oostenrijk. De wijn heeft een intens goudgele kleur met groene reflecties. Je ruikt de aroma's van rijp tropisch fruit, abrikoos, rijpe peren ananas en wat kruidige tonen. Zeer elegante wijn, delicaat, aangenaam romig en krachtig en met een heerlijke afdronk. Je proeft smaken van rijpe kruisbessen, gele appels, abrikozen, amandelen en delicate hints van honingmeloen. Minerale tonen geven de wijn een levendige frisheid. Een absolute aanrader!


10.50
Per stuk

Druif
Chardonnay
Land
Oostenrijk - Burgenland
Wijnhuis
Lees meer
Vinificatie
Lees meer
Serveer temperatuur
10-12
Smaak profiel
vol, rijk en droog
Inhoud
0.75
Alc %
13

Vinificatie

De bodem waar deze druiven van komen is bruine grond van zandleem met een hoog aandeel grind. De wijn rijpt 2 maand op zijn droesem.

Wijnhuis

Weingut Salzl ligt in Illmitz, nabij het Neusiedler meer en het Seewinkel National Park in Burgenland, de meest oostelijke staat in Oostenrijk en grenzend aan Hongarije. De Neusiedlersee is het grootste steppenmeer van Europa. Het is niet alleen groot maar ook ondiep, gemiddeld minder dan een meter. De familie Salzl verbouwt al wijn sinds 1840. Het familiebedrijf wordt nu gerund door vader Josef en zijn zoon Christoph. De Salzls zien het als hun missie en hebben als doel om de warmte en uitgestrektheid van de regio in hun wijnen weer te geven. Wijnbouw is hier niet alleen een ambacht. Het is vreugde, ervaring en intuïtie die vader en zoon Salzl samen met hun team begeleiden bij het vinden van de ideale balans voor elke variëteit en elk jaartal. De vele zoutmeertjes, het Neusiedler meer, de koele wind en de lange zomers zorgen voor zeer gunstige klimatologische omstandigheden en scheppen de basis voor de productie van zowel witte, rode als zoete wijn van een indrukwekkende kwaliteit.Oostenrijk

Burgenland