Bleu Blanc Thau rosé

2021

Een rosé waar je nu echt vrolijk van wordt. Een blend van de merlot en cinsault druif, uit de wijngaarden uit de omgeving van Florensac in de Hérault, in de directe nabijheid van het zoutmeer van Thau. Het resultaat is een lekkere fris en fruitig rosé wijn, aangenaam en vriendelijk. Aroma's van framboos en aardbei. Boordevol frisse fruittonen.

8.50
Per stuk

Druif
Merlot
Land
Frankrijk - Languedoc
Kenmerk
Vivino score 4.0 of hoger
Wijnhuis
Lees meer
Serveer temperatuur
6-10
Smaak profiel
fris, fruitig en droog · fris, licht en droog
Inhoud
0.75

Wijnhuis

Les Vignerons de Florensac is een corporatie die zich puur alleen wil onderscheiden op kwaliteit. De wijngaarden zijn gelegen nabij het zoetwatermeer van Thau. In de wijngaarden wordt duurzaam gewerkt met veel respect voor de natuur en aandacht voor de omgang met energie.

Frankrijk

Languedoc

Pic Saint Loup is de meest noordelijke appellatie van de Languedoc, precies waar de matigende invloed van de Méditerranée tegen de Cévennes opbotst. Dit zorgt ervoor dat hier relatief veel regenval is, tussen de 800 en 1000 mm per jaar. De bijzondere ligging verklaart ook het grote verschil tussen de temperaturen ‘s nachts en overdag tijdens het rijpings seizoen. De wijnstokken zijn hier voornamelijk geworteld in leisteen, met een kiezelige toplaag. Het zal dus niet verbazen dat de wijnen hier, naast zuidelijke kracht, ook frisheid en elegantie bezitten.

De druivensoorten van dienst zijn hier syrah, grenache en mourvèdre (de wijn moet voor minstens 90% uit deze rassen bestaan), ondersteund door cinsault en carignan. Bij de appellatie-wijnen van Château de Lancyre wordt de hoofdrol zonder uitzondering gespeeld door syrah. Witte wijn wordt ook gemaakt, weliswaar in beperkte mate. Hier worden de blends gevormd door vooral roussanne en marsanne, met soms een likje viognier.