Alegria 1 Grenache Blanco

2019

Alegria! De naam beschrijft perfect deze wijn. Vreugde, plezier, blijdschap. Geen bla, bla, bla verhalen, dat de wijn strogeel is met gouden tinten. Dat je tonen van witte bloemen en vers fruit ruikt. En dat als je proeft de versheid en de smaak opvallen, die zowel smaakvol als evenwichtig is. En dat het prima samen zou gaan met gerechten uit de mediterrane en Aziatische keuken als ook met vis, zeevruchten, sushi, wit vlees en lichte kazen. Dat doen we dus niet. Open trekken die fles en geniet van deze wijn met muziek en vreugde, leven, lach, zang en dans. Alegria!

7.00
Per stuk

Druif
Grenache bianco
Land
Spanje - Navarra
Classificatie
D.O. Navarra
Wijnhuis
Lees meer
Serveer temperatuur
10
Smaak profiel
vol, rijk en droog
Inhoud
0.75
Alc %
12.5

Wijnhuis

Vega del Castillo, de derde grootste producent van de streek, werd in 1999 opgericht door het samengaan van 4 wijn coöperaties. Door krachten te bundelen slagen ze er in om zowel in prijs als kwaliteit erg efficiënt te werken. Hoewel er uiteraard is geprofiteerd van nieuwe inzichten en technieken in de wijnbouw, wordt er nog steeds veel waarde gehecht aan de traditie van wijn maken in de streek Navarra. De wijngaarden omvatten meer dan 400 hectare. Het gebied ondervindt weersinvloeden van de atlantische oceaan en de pyreneeën. Het gebied heeft een enorme diversiteit aan bodemsoorten, wat het mogelijk maakt om verschillende druivenrassen te kweken. Het zorgt voor authentieke en typische wijnen, die makkelijk te drinken zijn.

Spanje

Navarra

Spanje heeft qua oppervlakte de meeste wijngaarden van de wereld. De wijnbouw geschiedenis gaat ongeveer 500 jaar verder terug dan zijn Franse en Italiaanse metgezellen. De Spaanse wijnhuizen produceren voor ieder wat wils. Van krachtige wijnen uit de Rioja of Ribera del Duero streek tot heerlijke frisse witte wijnen uit Rias Baixas gemaakt van de Albarino druif.

Een van de oudste wijngebieden van het land is Navarra. In het noorden van Spanje wordt als sinds de Romeinse tijd wijn gemaakt. In eerste instantie werden de Navarra wijnen vooral door pelgrims gedronken maar al snel werden deze goede wijnen ontdekt door de Fransen. Na de ontdekking van Amerika breidde dit uit en werden de Navarra wijnen massaal geëxporteerd naar het verre Amerika.

Tegenwoordig kunnen de Navarra wijnen zich qua kwaliteit goed meten met de wijnen uit het naastgelegen Rioja gebied. Van de tempranillo, grenache, macabeu en chardonnay druiven worden wijnen van hoogstaand niveau gemaakt. Het grote voordeel is dat de Navarra wijnen prijstechnisch een stuk aantrekkelijk zijn.