Druif
Verdicchio
Land
Italië - Marche (Marken)
Classificatie
Verdicchio dei Castelli di Jesi classico DOC
Wijnhuis
Lees meer
Het verhaal
Lees meer
Vinificatie
Lees meer
Smaak profiel
vol, rijk en droog
Inhoud
0.75
Alc %
13.5

Het verhaal

Maria Zenobia Sassaroli nam in 2010 het landbouwbedrijf van haar vader over. Haar vader hield zich, volgens lange familie traditie, bezig met de productie van allerlei landbouwproducten als olie en tarwe. De druiven die werden geteeld, werden verkocht aan lokale wijnproducenten. Ze erfde een prachtige 25 hectare land van haar vader, die beplant waren met Verdicchio. Ze had een grote wens, dat was om haar eigen wijn te maken. Van de wijngaarden waarin ze opgroeide als kind. Sinds enkele jaren is ze begonnen met het maken wijn, die ze op de markt brengt onder haar eigen naam. In 2016 werd de eerste fles gebotteld, een verdicchio, een selectie van druiven die zijn afgeleid van een proces dat vooral aandacht heeft voor de kwaliteit en echtheid van het product. De naam van de wijn is afgeleid van het gebied waar de wijngaarden zich bevinden: "Brecciole". Het resultaat mag er zijn. Een productie van 1300 flessen, een prachtige Verdicchio Castelli di Jesi.

Vinificatie

De oogst vindt plaats in de 3e of 4e week van september, wanneer de juiste verhouding tussen het suikergehalte en de zuren is bereikt. De druiven worden met de hand geplukt. Na het ontstelen worden de druiven zachtjes geperst (minder dan 0,5 bar). Alcoholische gisting wordt uitgevoerd in stalen vaten bij een temperatuur van 15-16 ° C en duurt ongeveer 15-18 dagen. Daarna rijpt de wijn minstens 6 maanden op de fijne droesem en in de fles gedurende minstens 12 maanden, voordat het op de markt wordt gebracht.

Wijnhuis

Maria Zenobia Sassaroli. Het wijnhuis ligt in de gemeente Cupramontana in het hart van de regio La Marche. Midden in het hart van de verdicchio wijnen. Het gebied is zo'n 25 hectare groot. Het ligt op een hoogte van 200 tot 500 waar 3300 planten per hectare zijn geplant op kleiachtige, kalkrijke bodems.

Italië

Marche (Marken) Verdicchio del Castelli di Jesi

In het midden van Italië, aan de Adriatische kust, vind je het prachtige wijngebied Marche (Marken). Deze wijnregio heeft het geluk dat er geen keuze gemaakt hoef te worden tussen de royale rode wijnen uit het zuiden of de levendige witte wijnen uit het noorden. Door de diversiteit aan terroirs en het gunstige klimaat maken ze het hier gewoon beide.

Maar Marche is bovenal de thuisbasis voor de Verdicchio druif. De wereldberoemde Verdicchio del Castelli di Jesi wijnen zijn het visitekaartje van de streek en zullen niet snel teleurstellen. Naast de volle nootachtige droge witte wijn wordt er door het zuurtje van de Verdicchio ook zeer goede mousserende wijnen gemaakt.