Weingut Heinrich - Trollinger Alte Reben

2017

Een rode wijn met een fris en kruidig aroma van kersen. Een stevige Trollinger met veel body en een fruitig karakter. Frisse, fijn gekruide geur. Lekker als de wijn lichtjes gekoeld is. Lekker voor bij de lunch en bij een "sonntagsbraten" of een stoofpotje met groenten. Lees verderop meer over het bijzondere verhaal, het wijnhuis en de vinificatie

9.00
Per stuk

Druif
Trollinger
Land
Duitsland - Württemberg
Classificatie
Qualitätswein
Kenmerk
biologisch · vegan
Wijnhuis
Lees meer
Vinificatie
Lees meer
Smaak profiel
zacht, fruitig, soepel rood
Inhoud
0.75
Alc %
12

Vinificatie

De wijnstokken staan ​​op verweerde Keuper bodems aan de voet van de Heilbronner Wartberg, gelegen op het zuiden. Ideale omstandigheden voor een goede Trollinger. De meer dan 40 jaar oude wijnstokken staan ​​garant voor een hoge kwaliteit. De druiven worden selectief met de hand geplukt. De vergisting vindt plaats op het eigen bezinksel. Daarna wordt de wijn nog een jaar lang opslagen in eikenhouten vaten van 2000 liter, voor een zorgvuldige rijping.

Wijnhuis

"Wij zien wijn maken als een ambacht en niet als industriële productie" . Dat is de filosofie waarmee Tobias en Björn Heinrich hun wijnen maken. Authenticiteit is zeer belangrijk voor ze. In juli 2017 namen de 2 broers het bedrijf van hun vader Martin Heinrich over. Ze focussen zich alleen op de regionale druivenrassen, omdat daar hun kennis ligt. Ze bezitten 14 hectare grond waarop wijnstokken met weißburgunder, spätburgunder, lemberger, trollinger en scheurebe zijn aangeplant. Jaarlijks maken ze er 90.000 flessen wijn van. Alle wijnen die ze maken zijn veganistich! Ze gebruiken geen klaringsmiddelen. Er worden geen onkruidverdelgers, chemische bestrijdingsmiddelen en botryciden gebruikt. Kunstmest is uit den boze , er wordt gebruik gemaakt van compost wat ze zelf produceren of wat gehaald wordt bij de paardenboer om de hoek. Het wijnhuis en de omliggende huizen worden voorzien van warmte en warm water door hun eigen verwarmingssysteem. Houtafval uit de omgeving dient daarbij als energiebron. Alleen de 100% gezonde druiven worden met de hand geplukt. Je proeft de passie, vakmanschap en de liefde voor de natuur terug in hun wijnen. We zijn super trots dat we hun wijnen mogen verkopen. Klik hier om nog meer meer te ontdekken over dit mooie wijnhuis.

Duitsland

Württemberg

Nog steeds kampen de Duitse wijnen met het imago van zoete witte Moezel wijnen. Ondanks dat Duitsland zich de afgelopen decennia enorm heeft ontwikkeld in het maken van hoogwaardige kwaliteitswijnen. Met in totaal 13 kwaliteitswijngebieden neemt het land de tiende plek in op de ranglijst van wijn producerende landen ter wereld. De meest bekende Duitse wijnstreken zijn de Pfalz, Rheinessen en de Mosel. De wijnen die geproduceerd worden in de kleinere gebieden zoals Sachsen of Saale Unstrut worden veelal in eigen land geconsumeerd. De inwoners van Württemberg presteren het zelfs om bijna alle wijnen uit hun regio zelf op te drinken.

Württemberg is een wijngebied gelegen in het zuiden van Duitsland. Door de zuidelijke ligging van Württemberg heeft het van alle Duitse wijngebieden het beste klimaat voor het produceren van rode wijnen. De wijngaarden rondom de rivier de Neckar zijn veelal in het bezit van kleine wijnboeren welke hun druiven verkopen aan de corporaties in de regio. Slecht 20% van de wijnboeren in deze regio produceert zelf wijnen. Daarom zijn wij extra trots op onze samenwerking met Weingut Heinrich. Dit is van de weinige wijnhuizen welke naast het verbouwen van de druiven ook wijn produceert.