OXXI WineProtector

Dit is de manier om geopende wijnen langer te bewaren met behoud van alle heerlijke geuren en smaken. Door een klein beetje edelgas in de wijnfles te spuiten wordt het zuurstof uit de fles gedrukt waardoor er geen oxidatie van de wijn plaatsvind. Met 1 fles OXXI kan je tot wel 80 geopende flessen wijn langer bewaren.


7.99
Per stuk

Het verhaal
Lees meer

Het verhaal

Algemeen is bekend dat zuurstof zorgt voor de oxidatie van wijn waardoor de wijsmaak snel achteruit gaat (oa. zuurder wordt). Om het proces van oxidatie te voorkomen maakt Oxxi WineProtector gebruik van het edelgas argon. De eigenschap van argon is dat dit zwaarder is dan zuurstof en hierdoor zal argon in een wijnfles onder de aanwezige zuurstof uitzakken. Het vormt dan als het ware een beschermende deken tegen zuurstof en voorkomt dus de oxidatie van de wijn.

Argon maakt onderdeel uit van de samenstelling van lucht die u dagelijks inademt. Het is geurloos en smaakloos en argon beïnvloedt bij gebruik de smaak van de wijn niet en het bouquet blijft in zijn volle omvang behouden. Het is een techniek die al decennia lang wereldwijd door professionele wijnbedrijven wordt toegepast.