Finca el Espartal Roble Merlot

2018

Het jaar 2018 is een jaargang geweest met wijnen van zeer goede kwaliteit. Het werd gekenmerkt door zeer droge zomermaanden, daardoor was het een van de vroegste oogsten van de afgelopen 20 jaar. De opbrengst van de wijnstokken was superieur aan die van andere jaargangen, wat leidde tot krachtige wijnen, meer geconcentreerd in aroma's en zeer goed gestructureerd. De kleur van deze wijn is kersen/violet. De neus is intens met hints die doen denken aan balsamico. De wijn heeft een mooie aanhef, een soepele smaak, vol en fris met een bijzondere afdronk. Lekker bij stoofschotels van wit vlees, worstjes, gezouten en half gezouten kazen.

8.30
Per stuk

Niet op voorraad


Druif
Merlot
Land
Spanje - Navarra
Classificatie
D.O. Navarra
Wijnhuis
Lees meer
Vinificatie
Lees meer
Smaak profiel
vol, soepel, rond rood · zacht, fruitig, soepel rood
Inhoud
0.75
Alc %
13.5

Vinificatie

De wijn heeft 3 maanden gerijpt op Frans eiken houten vaten.

Wijnhuis

Vega del Castillo, de derde grootste producent van de streek, werd in 1999 opgericht door het samengaan van 4 wijn coöperaties. Door krachten te bundelen slagen ze er in om zowel in prijs als kwaliteit erg efficiënt te werken. Hoewel er uiteraard is geprofiteerd van nieuwe inzichten en technieken in de wijnbouw, wordt er nog steeds veel waarde gehecht aan de traditie van wijn maken in de streek Navarra. De wijngaarden omvatten meer dan 400 hectare. Het gebied ondervindt weersinvloeden van de atlantische oceaan en de pyreneeën. Het gebied heeft een enorme diversiteit aan bodemsoorten, wat het mogelijk maakt om verschillende druivenrassen te kweken. Het zorgt voor authentieke en typische wijnen, die makkelijk te drinken zijn.

Spanje

Navarra

Spanje heeft qua oppervlakte de meeste wijngaarden van de wereld. De wijnbouw geschiedenis gaat ongeveer 500 jaar verder terug dan zijn Franse en Italiaanse metgezellen. De Spaanse wijnhuizen produceren voor ieder wat wils. Van krachtige wijnen uit de Rioja of Ribera del Duero streek tot heerlijke frisse witte wijnen uit Rias Baixas gemaakt van de Albarino druif.

Een van de oudste wijngebieden van het land is Navarra. In het noorden van Spanje wordt als sinds de Romeinse tijd wijn gemaakt. In eerste instantie werden de Navarra wijnen vooral door pelgrims gedronken maar al snel werden deze goede wijnen ontdekt door de Fransen. Na de ontdekking van Amerika breidde dit uit en werden de Navarra wijnen massaal geëxporteerd naar het verre Amerika.

Tegenwoordig kunnen de Navarra wijnen zich qua kwaliteit goed meten met de wijnen uit het naastgelegen Rioja gebied. Van de tempranillo, grenache, macabeu en chardonnay druiven worden wijnen van hoogstaand niveau gemaakt. Het grote voordeel is dat de Navarra wijnen prijstechnisch een stuk aantrekkelijk zijn.