Château Le Raz - Bergerac sec

2019

De geur van de mooie bekende aroma's van de Sauvignon Blanc met groene appel en buxus zijn duidelijk te herkennen in deze fris en fruitige wijn. Terwijl je zeker ook de aroma's van de 20% Semillon en 10 % Muscadelle terug kan vinden. Dat maakt deze wijn aantrekkelijk en heel bijzonder. Prima te drinken bij de borrel of in combinatie met vis en schelpdieren.

6.50
Per stuk

Druif
Sauvignon Blanc · Sémillon · Muscadelle
Land
Frankrijk - Bergerac
Wijnhuis
Lees meer
Vinificatie
Lees meer
Inhoud
0.75
Alc %
13

Vinificatie

De opbrengsten worden laag (55-60 hl/ha) gehouden, wat de kwaliteit van de druiven uitzonderlijk maakt. De druiven worden geoogst wanneer ze net rijp zijn. Dit resulteert in een ​​goede balans tussen suiker en zuur. Na het ontstelen en sorteren, laten ze de druiven nog 16 uur inweken. Het zogenaamde schilweken. Door het schilcontact krijgen de wijnen extra veel aroma's mee.

Wijnhuis

Chateau Le Raz is gelegen tussen Bergerac en Saint-Emilion, in de stad Saint-Méard-de-Gurçon in de Périgord, waar sinds 1610 wijn wordt gemaakt. De wijngaard strekt zich uit over 65 hectare, het is gelegen op klei-kalkstenen hellingen en hoge zandsteenplateaus met een ijzer dragende ondergrond. Het Chateau Le Raz is in handen van de familie Barde. Patrick Barde is al decennia lang een zeer getalenteerd wijnmaker, waarbij hij veel respect toont voor de natuur, druif en het terroir. Château Le Raz is één van de modernste wijnmakers en heeft elegante en fijne wijnen ontwikkeld. Het wijnassortiment omvat verschillende appellations in Bergerac en Montravel. Voor de rode wijnen gebruiken ze de druivensoorten Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Malbec. De witte wijnen bestaan uit de druivensoorten Sauvignon, Sémillon en Muscadelle.

Frankrijk

Bergerac

De voor velen minder bekende Bergerac regio is gelegen in het zuidwesten van Frankrijk en grenst direct aan de wereldberoemde Bordeaux regio. Hoewel het lijkt of de Bordeaux in deze streek alle aandacht naar zich toe trekt, werd er in de Bergerac al eeuwen wijn gemaakt voordat de Bordeaux in beeld kwam. In 1936 kreeg de regio erkenning door het verkrijgen van de AOC status met maar liefs 13 AOC gebieden.

De grondsoort van de wijngaarden van Montravel is van dezelfde samenstelling als het op steenworp afstand liggende Saint Emilion en daardoor zeer geschikt voor het maken van kwalitatief hoogwaardige wijnen. De wijnboeren besteden in dit slechts 400 hectare tellende subgebied dan ook extra zorg om de wijnranken in topconditie te houden.

De rode wijnen uit de Bergerac zijn voornamelijk samengesteld uit Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Cot (Malbec) druiven en hebben daarmee een diep rode kleur met een breed pakket aan aroma's.

De witte wijnen uit de Bergerac worden geproduceerd van de Sauvignon Blanc en Semillion, met een kleine aanvulling van de Muscadelle. Hiervan produceren ze veelal droge frisse wijnen die door de moderne technieken hun aroma's optimaal behouden. Naast de droge wijnen is de Bergerac regio het visitekaartje voor edel zoete Moelleux wijnen.